Sokkels voor buiten en binnen

Zoekt u een sokkel voor uw beeld of iets anders? Wanneer u een tuinbeeld in uw tuin zet, wilt u die natuurlijk goed onder de aandacht 

brengen. Op een sokkel staat uw tuinbeeld of zonnewijzer wat hoger, waardoor deze tuinornamenten nog beter tot hun recht komen. 

Er zijn sokkels verkrijgbaar in diverse stijlen, van modern tot klassiek. U vindt dus altijd wel een model dat past bij de stijl van uw tuin en tuinbeeld.

Een sokkel uitkiezen voor uw tuinbeeld

Als u een tuinbeeld of zonnewijzer op een sokkel wilt plaatsen, kunt u in principe de sokkel uitkiezen die u mooi vindt. Het maakt weinig uit wat voor sokkel u uitkiest voor uw tuinbeeld, het enige waar u op dient te letten, is dat de onderkant van het tuinbeeld niet groter is dan de bovenkant van de sokkel.


Het monteren van een tuinbeeld op een sokkel

U kunt ervoor kiezen het tuinbeeld zonder enige montage op de sokkel te plaatsen, maar we kunnen niet garanderen dat uw beeld een heftige storm overleeft, of dat het beeld stevig blijft staan wanneer nieuwsgierige kinderen deze aan willen raken. Daarom kunt u het tuinbeeld ook permanent vastmaken aan de sokkel. Bevestiging van een tuinbeeld op een sokkel kunt u het beste doen met siliconenkit. U dient dan natuurlijk wel zeker te weten dat u het beeld nooit meer van de sokkel af wilt halen.

Misschien heeft u ook wel eens gehoord van de methode waarbij er een pin op de sokkel wordt geplaatst en een gat in het tuinbeeld wordt geboord. Wij raden u ten zeerste af om deze methode zelf toe te passen, de kans is groot dat uw tuinbeeld gaat scheuren. U kunt uiteraard wel overwegen deze manier van bevestigen door een professional te laten toepassen.

Tuinbeelden-expert.nl
Logo
Shopping cart