Zonnewijzers

Stelt u zich eens voor, een zonnewijzer midden in uw tuin. Het is een sfeervol gezicht, zo’n authentieke zonnewijzer in het midden van een gazon. Daarnaast zijn een zonnewijzers ook nog eens een praktische tuindecoratie. Dankzij dit bijzondere hulpmiddel kunt u aan de hand van de zon bepalen hoe laat het is. Dit traditionele klokkijken stamt al van meer dan duizend jaar geleden!

Verschillende soorten zonnewijzers

In de webshop zijn twee soorten zonnewijzers verkrijgbaar, namelijk platte zonnewijzers en ronde zonnewijzers. De platte of vlakke zonnewijzer wordt doorgaans horizontaal op de grond of op een sokkel geplaatst. Daarnaast zijn er ook verticale modellen verkrijgbaar, die aan de wand gemonteerd kunnen worden. Ronde zonnewijzers hebben de vorm van een bol of halve bol. Dit is het klassieke model zonnewijzer, dat tegenwoordig het meest bekend is.

Een zonnig plekje voor uw zonnewijzer

Wanneer u een zonnewijzer niet alleen koopt als decoratie voor uw tuin, maar hem ook graag wilt gebruiken om de tijd af te lezen, dient u vanzelfsprekend een mooi zonnig plekje uit te zoeken. Op die manier vangt de zonnewijzer iedere zonnestraal op en kunt u aan de hand van de schaduw van de stift of gnomon zien hoe laat het is. Een handige manier om uw zonnewijzer zo veel mogelijk zon te laten vangen, is door hem op een sokkel te plaatsen. Sommige modellen zijn standaard voorzien van een sokkel, maar sokkels zijn ook apart verkrijgbaar in deze webshop.

Handgemaakte zonnewijzers van KS

KS is een van de bekendste merken op het gebied van zonnewijzers. Deze modellen zijn dan ook van hoge kwaliteit en worden stuk voor stuk met de hand gemaakt door een smid. Door het combineren van verschillende metalen, kan de smid onder andere het gewicht, de kwaliteit en het uiterlijk van de zonnewijzer bepalen. Zo heeft koper een roodbruine kleur en zorgt messing juist voor een mooie goudgele uitstraling.

Tuinbeelden-expert.nl
Logo
Shopping cart